Etusivu Keikat Videoita Yhteystiedot

Ravintola Railo, Tampere, 26. 5. 2012

Kaunis kesäpäivä, erittäin lyhyt roudausmatka, mikä voi mennä pieleen ? Mr. Murphy ilmeisesti yhdessä sähkölaitteiden pimeyden ruhtinaan kanssa piti huolen siitä, että yllättävänkin moni asia.

Allekirjoittaneen pedaalilauta päätti olla mykkä. Kaksi päivää aiemmin treeneissä lauta toimi, nyt mykistyi. Oireet viittasivat kovasti siihen, että sähkö hukkuu jonnekin matkalle. Varavirtalähde olisi ollut, muttei jakajapiuhaa, jossa vika ilmeisesti majaili. Suunnitelma B:nä hain pikapikaa treenikseltä säröpolkusimeksi Bad Monkeyn, jossa oli patteri sisällä. Eihän se tietenkään toiminut sekään. Ei vaihtanut tilaansa kuin joka toisella polkaisulla ja sitten vissiin patteri loppui. Keikka vedettiin sitten niin, että vahvarista kaikki kaakkoon ja kitarasta volumepotikalla säädellen. Asteikot vahvistimessa tosin loppuvat kymppiin, joten eihän tämä nyt ihan Spinal Tap:ia ollut mutta kuitenkin... Juhan treeneissä pätkinyt boosteri toimikin koko keikan ihan ok.

Tässä välissä sitten syötiin, odoteltiin ja allekirjoittanut poikkesi yhden baarin asiakkaan kotosalla naapurissa ihailemassa Kustom 250 bassonuppia jostain -70-luvun alusta. Hienot metallinhohtosiniset vinyylipehmusteethan siinä oli.

Keikka alkoi sitten aikanaan. Ensimmäisen kappaleen jälkeen tuli kommenttia että laulu on hiljaisella. No, kumma juttu kun aktiivikaapissa ei ollut (enää) virta päällä, mekkala oli kuulunut vain monitorista. Toiseen kaappiin ei kukaan ollut muistanut virtajohtoakaan tuoda, signaalin kyllä. Sattuuhan tuota. Raikku olikin soundchekissä kommentoinut pahvista äänenlaatua, miksiköhän :) ?

Laulut saatiin siis kuuluville. Samalla saatiin kuulumaan myös varsin kummallinen sihinä ja suhina ja räpsynä. Syyksi ehdittiin epäilemään kaiuttimen vs. mikserin virran ottoa eri pistorasioista. Samoin uusia valojamme. Hetken jo pelkäsin että kaiuttimet ovat muutenvain tulossa tiensä päähän tai haluamassa huoltokeikalle. Onneksi syynä oli mikserissä tyhjässä kanavassa täysille kääntynyt / unohtunut faderi. Toivottavasti se mikseri ei kaipaa huoltoon...

Pikkuvaikeuksista huolimatta hoidettiin keikka kunnialla alta pois. Kuva- ja videomateriaalia on luvassa kunhan sitä saadaan tänne asti. [Editoijan huomautus: kun ei sitä vuoteen 2020 mennessä ole tähän saatu mukaan niin tuskin saadaan jatkossakaan]

- Jyrki