Etusivu Keikat Videoita Yhteystiedot

Ruutana Rock 17.6.2011

Pääsimme mukaan Kangasalan Ruutanassa pidettäville pienimuotoisille kyläfestareille. Tämä leppoisa tapahtuma on kaksipäiväinen ja järjestetään vuosittain Ruutanan Oluthuoneella. Raikku ja Mika ovat jossain vaiheessa asuneet Ruutanassa joten tämä oli siinäkin mielessä erikoisen mukava reissu.

Perjantai-illan ohjelmassa oli kolme bändiä – ensin punk-poppoo Luopio, sitten me, ja viimeisenä old school metal-covereita vetävä Purplestone. Vuoroamme odotellessa saimme osaksemme aivan loistavaa huolenpitoa tapahtuman järjestäjien osalta. Backstagena oli Oluthuoneen alakerrassa oleva iso sauna/takkahuonetila jossa jääkaapillinen virvokkeita odottamassa, ja vähän väliä käytiin kysymässä onko kaikki hyvin ja puuttuuko jotain. Aivan loistavaa palvelua ja tästä tuli hieno fiilis. Suuret kiitokset tästä!

Luopio soitti hyvän setin, ilmeisesti liki kaikki omaa materiaalia... en voi olla varma kun en oikein tunne tätä genreä.

Luopion setin jälkeen kamojen vaihto lavalle ja pikainen tsekki. Hyvin pelasi kaikki melkein laakista. Monitoreihin vain hieman lisää laulua ja Jyrkin kiukkuista 18W kitaravahvaria hieman pienemmälle.

Setin aikana meno lavalla oli rennon letkeää ja soitto rullasi. Soittoaikaa saimme n. tunnin – taisi mennä muutaman minuutin yli. Yleisö seurasi esitystämme enimmäkseen huurteisiaan siemailleen aidatulla terassilla, mutta kyllä siihen lavan eteenkin jokunen jammailija aina välillä ilmaantui.

Pieniä asiaan kuuluvia turailuja soitossa varmaankin tuli... mutta ei jäänyt mieltä painamaan kun yleisesti fiilis oli niin mukava. Raikun bassovahvari aiheutti pettymyksen menemällä mykäksi kesken soiton ILMAN SAVUA. Se vain hiljeni yks kaks. Eikä savun kiehkuraakaan missään. Tästä noottia Laneylle (vai minkä merkkinen se mööpeli oli?)!! Jos kamat kerran hajoavat niin eikö niiden pidä levitä näyttävästi?! No, ääni- ja monitorimiehet saivat pelastettua tilanteen ripeästi ja jo saman kappaleen aikana oli Raikun basso vetäisty DI-boxilla (?) suoraan linjaan.

Keikan jälkeen kamat ripeästi pois lavalta Purplestonen jaloista. Siinä sitten kuunneltiin Purplestonen settiä ja kyllä siinä vähän korvia kuumotti kun kuuli miten hienosti omiin suosikkeihin kuuluvaa musaa voikaan vetää.

Hieno reissu kaiken kaikkiaan. Vielä kiitokset järjestävälle taholle, Riinalle valokuvista ja säiden jumalille -- kaikki meni nappiin!

T:Juha