Etusivu Keikat Videoita Yhteystiedot

Ravintola Paddock, Alastaron Moottorirata, Lauantai 13.7.2013

Ford Nationals 2013

Alastaroon lähdettiin jo aamulla hyvissä ajoin, että ehdittiin seuraamaan mitä radalla tapahtui. Upeita vanhoja Fordeja, ja liikkuivatkin rivakasti sekä kiihdytyssuoralla että mutkaradalla. Sekä todellisia helmiä myös varikko/parkkialueella.

Tällä kertaa mukanamme oli itse väsäilemiämme demo-cd:itä. Kun mentiin viemään yhtä kappaletta tapahtuman kuuluttajalle, soitettavaksi rata-alueen taustamusiikin joukossa, ei levyä saatu soimaan koska cd-toisto ei ollut mahdollista laitteista johtuen. Ilmaista mainosta saatiin kuitenkin kun sanavalmis kuuluttaja teki extempore-live-haastattelun siinä paikassa.

Soittopaikka oli kiihdytysradan maalin päässä olevan ravintola Paddock'in terassilla. Päivä oli todella lämmin joten roudaillessa ja kamoja pystyttäessä ei vilu totisesti vaivannut. Nyt oli matkassa lainattua lisäjytyä subbarikalustoon, mikä oli varmaankin hyvä kun soitimme ulkosalla.

Tsekin jälkeen mentiin hengailemaan majapaikkaan. Tapahtuman järjestäjät tarjosivat ystävällisesti tilaa omasta leirintämökistään, joka olikin varsin komea. Palju ja kaikki...

Keikka alkoi sitten aikanaan kilpailujen palkintojenjaon jälkeen. Soitto kulki varsin hyvin ja fiilis oli korkealla. Sitten yks kaks basso lakkasi kuulumasta. Se oli sitten jo bändin historian toinen trankku-bassovahvistin joka hajoaa kesken keikan. Putkivahvistimia ei ole tainnut hajota vielä ainoatakaan. Eikös putkipelien pitänyt olla epäluotettavia? No, basso saatiin nopeasti jälleen kuuluviin. Piuha vaan bassosta suoraan mikseriin ja bassot sitä kautta PA:han.

Keikan lopuksi aiemmin mainittuja demo-CD:itä lähti jakoon ainakin puoli tusinaa. Mitähän ovat kuulijat tykänneet.

Yötä vasten kamat siirettiin sisälle Paddock'in tiloihin, ja siirryimme siitä sitten takaisin mökille. Mika oli fiksu ja painui nukkumaan saman tien. Allekirjoittanut sen sijaan jäi Jyrkin kanssa kekkuloimaan mökin takaterassille. Siinä sitten jauhettiin juttua Fordistien kanssa ja parannettiin maailmaa aamuneljään saakka. Ihan kiva, mutta kamojen lastaus kärryyn seuraavana aamuna olisi voinut mennä jouheammin jos olisi nukkunut vähän enemmän.

Kaiken kaikkiaan reissu meni kyllä hienosti. Niin hieno päivä kuin heinäkuun puolivälissä Suomessa vain pystyy olemaan. Ja, allekirjoittaneen krooninen jenkkiautokuume ei ainakaan helpottanut yhtään. Kiitokset tapahtuman järjestäjille, Paddock'in henkilökunnalle ja subbarien lainaajalle.

t. Juha